"An indigenous myth tells us whenever the balance between humans and nature becomes threatened, cacao comes from the rain forest to open people's hearts and return the planet to harmony"

 

Cacao is a fruit originally from Central and South America, commonly used to create chocolate. The difference is the processing. When we say "cacao," we refer to unprocessed paste of the cacao bean. The bitter beans are removed from the sweet outer fruit, toasted to remove the shell, and ground into a paste. This paste is then shipped as the final product, which you consume in food or as a drink. Internally, cacao has many health benefits (natural superfood), but the biggest benefits are energetic. Cacao opens your heart and mind, allowing you to access deep parts of yourself lost long ago. It accelerates healing, creativity, focus, and idea flow. This is how cacao creates harmony - by opening the heart, accessing deep within, and releasing inner pain and struggle. By each person creating harmony within, the planet returns to harmony.

 

The biggest benefits from cacao come from drinking it daily. It is a natural replacement for coffee, giving you a sustained energy and start to your day, without the jitters and crash. By drinking daily, you receive consistent energetic and health benefits, which give you deeper creativity and transformation.

ELIMBA-Kugeln

3-er Pack Criollo Kugeln zu je 50 g

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Ceremonial Cacao Peru Criollo

unprocessed organic cacao mass for ceremonial use

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elimba - fantastisch schokolastisch

Was ist Elimba?

 

Der Gedanke zur Entwicklung der Criollo-Kugel entstand auf ausgedehnten Reisen durch Südamerika, wo wir auf den Spuren der Inka und Maya ein uns faszinierendes Getränk entdeckten. Bereits vor mehr als 1000 Jahren bereiteten diese mächtigen Hochkulturen ein spezielles Kakaogetränk zu, welches sie gesünder, glücklicher und mutiger machte. Es unterstützte sie darin, im Einklang mit ihrer Natur und Umgebung zu leben. Unsere Begeisterung für diese überlieferten Kakaogeheimnisse veranlasste uns, in unserer Ernährung mit Kakao zu experimentieren. Wir erlebten dabei einen neuartigen Genuss und erstaunlich positive Effekte auf unseren körperlichen und seelischen Zustand. Diese Erfahrungen motivierten uns, die aufwendigen Rezepte der alten Völker in ein modernes Gewand zu kleiden und den Bedürfnissen unserer Zeit anzupassen. Das Ergebnis der intensiven Arbeit ist ein cremig-leckeres, aktivierendes Getränk, mit allen Vorzügen, die feinster Kakao in konzentrierter Form bieten kann. Freuen Sie sich über unsere einzigartige, zart schmelzende Kakaokugel, die sich unkompliziert in ein köstliches Heißgetränk verwandeln lässt. Das unterscheidet unsere Criollo Kugel von anderen Kakaogetränken Sie ist ein neuartiges Kakaogetränk und unterscheidet sich in Zusammensetzung und Zubereitung erheblich von herkömmlichen Kakaogetränken. Sie ist so konzipiert, dass sich die Wunder der Kakaobohne auch entfalten können! Die belebende Wirkung unserer Kugel beruht im Wesentlichen auf drei einander ergänzender Komponenten: – Jede Kugel (jede Trinkportion) enthält mindestens 25 Gramm reinen, hochwertigen, chemisch unbehandelten Kakao ohne weitere Zusätze. Das ist im Vergleich zu herkömmlichen Kakaogetränken ein außergewöhnlich hoher und reiner Kakaoanteil, der unbedingt nötig ist, um die erwünschten Befindlichkeitseffekte erfahrbar werden zu lassen.

 

Dieser Kakao stammt von einer besonders reichhaltigen und edlen Kakaosorte, dem Criollo-Kakao. Criollo-Kakao ist eine der weltweit besten Kakaosorten, die im Unterschied zu häufig in der Kakaoindustrie verwendeten, billigen Kakaosorten einen intensiven Geschmack und kostbare Inhaltsstoffe in genau der Konzentration enthält, die wir für die Wirkkraft unserer Kugel benötigen. – Die Süße der Criollo-Kugel soll unseren Körper unterstützen und lang anhaltend Energie spenden. Besonders für sportliche Leistungen und Konzentration ist dies förderlich. Wir haben uns für eine Kombination von Kokosblütenzucker und Honig oder in der veganen Variante für Kokosblütenzucker und Reissirup entschieden. Diese Süßungsmittel sorgen für natürliche Süße unseres Produkts und ermöglichen einen sanft und gleichmäßig ansteigenden Blutzuckerspiegel ohne explosive Höhenkurve. Unser Logo erzählt eine Geschichte, die im Kontext der spirituellen Kunst südamerikanischer Urwaldstämme eingebettet ist. Diese Kunst macht die Bedeutung der Heilpflanzenwelt des Urwaldes visuell erfahrbar. Im schamanischen Weltbild können heilige Pflanzen den Menschen helfen, gesund zu bleiben und sich mit göttlichen Kräften zu verbinden. So auch in der Symbolik unseres Logos. Wir sehen einen Kreis, der aus vielen, sich verzweigenden Wegen besteht, die in sein Zentrum führen. Dort sitzen die Mitglieder eines Urwaldstammes unter einem uralten, weisen Baum und trinken einen heiligen Trank.

 

Das gemeinsame Trinken der Heilpflanze verbindet alle Mitglieder des Stammes miteinander und darüber hinaus die gesamte Gruppe mit den Kräften des Universums. Es öffnet Geist, Herz und Körper aller Beteiligten füreinander und auch für das, was noch außerhalb des bekannten Raumes ist. Der Horizont weitet sich für alle. Die Farbe Orange steht hier für die Erde, die uns nährt und uns Leben gibt, das Weiß symbolisiert den menschlichen Bezug zum Reinen, Göttlichen oder zum höheren Wissen. Wir haben dieses Logo ausgewählt, um unsere Dankbarkeit für die mächtigen und hilfreichen Pflanzengeister des südamerikanischen Urwaldes zu zeigen und stellen den Kakao in das Zentrum unseres Logos. Sein Geist ermutigt uns, unser Herz zu öffnen und unsere Kraft zu leben.

 

- Elimba.de Elimba startet mit neuen Impulsen in den Frühling. Unsere Produkte sind ab sofort ausschließlich vegan. 

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jetzt auch für die Gastronomie erhältlich 2kg

Cacao - Food of the Shift

Kakao ist eine uralte traditionelle schamanische Pflanzenmedizin deren Heilwirkung und spirituelles Potenzial bei uns lange übersehen wurde.Ein indigener Mythos besagt, dass Kakao wieder aus dem Urwald kommt, wenn die Menschheit aus dem Gleichgewicht geraten ist. Deshalb nennt man Kakao auch "Food of the Shift". Ein Shift aus dem Kopf in unser Herz.

 

cacao - food of the gods

Ceremonial Cacao

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Theobroma cacao also known as „teacher plants“, plants  which helps us to cleanse the body, mind and spirit. My journey with the cacao started in Guatemala with the famous Cacao Guru Keith..

Sacred cacao is different from a chocolate as we know it in Europe, a cacao ceremony is an experience in multididmesional group energy...

 

Cacao works with you where you are, and with the ceremonial facilitator through where they are.  Cacao brings the door but doesn’t push you through it.

A major advantage of ceremonial cacao is that it makes it much easier to deeply access ones emotional body, pain body, or density on the dark shadow side... or ready expansion and higher dimensional connection on the light shadow side.  Cacao allows you to go considerably deeper into meditation and self-healing than possible without the medicine… and understandings tend toward more permanent changes.  Cacao is a heart-centered anchor making that takes you where you're going with more love and less fear.

Comment, Kun Deva, 2017: Cacao is the seed from the fruit of the Theobroma Cacao tree, native to Central and South America. This is the chocolate bean. I work with Organic Raw Criollo Guatemalan Cacao Paste – they are hand picked by the cacao teacher I worked with in Guatemala that have been milled very finely but not roasted or processed in any other way. The beans are from a wild variety of cacao that is traditionally grown and hand-prepared by indigenous Mayan people in the Lake Atitlan region of Guatemala. This is the variety and preparation method that the ancient Mayans used to ensure full potency. This cacao is grown and processed without any chemicals and the Mayan women who prepare the cacao receive fair pay for their work.

spirit and health

Magnesium: Cacao may be the highest source of Magnesium the relaxer mineral.  Magnesium fights acid buildup, neutralizes toxins, calms sensitivity to pain, quiets nerves, builds strong bones and teeth and is essential for many other functions. Over 80% of Americans are chronically deficient in Magnesium

Iron: Cacao beans contain about 20% of the U.S. RDA of iron per 1 ounce (28 gram) serving. Iron is a critical mineral in nutrition. Iron is part of the oxygen carrying protein called hemoglobin that keeps our blood healthy.

Chromium: Chromium is an important trace mineral that helps balance blood sugar. Nearly 80% of Americans are deficient in this trace mineral. Chromium plays a significant role in detoxifying the liver from alcohols which build up during the fermentation process of sugars and starches when we overeat or make bad food choices. It has a major influence on blood cleanse.

Caffeine and theobromine. There is a persistent urban legend that Chocolate contains caffeine. It would seem that this rumor is based primarily on a confusion between two similar alkaloids: caffeine and Theobromine. Theobromine is the active ingredient in Chocolate and it occurs only in Cacao. The two stimulants are related and have a similar structures, but are very different chemicals with different properties, effects and origins. There are of course, some Chocolate products that have added caffeine, but it does not occur naturally in Chocolate.

Cacao seems to diminish appetite, probably due to its monoamine oxidase enzyme inhibitors (MAO inhibitors) - these are different from digestive enzyme inhibitors found in most nuts and seeds. These rare MAO inhibitors actually produce favourable results when consumed by allowing more serotonin and other neurotransmitters to circulate in the brain. According to Dr. Gabriel Cousens, MAO inhibitors facilitate youth regeneration and rejuvenation. Encourages weight loss naturally.

Phenethylamine (PEA):  is found in abundance in cacao beans. Because PEA is heat sensitive, much of the PEA in conventional cooked and processed chocolate is missing. PEA is the adrenal-related chemical that we produce in our bodies when we fall in love. This is likely one of the main reasons why love and chocolate have such a deep connection. PEA also plays a role in increasing focus and alertness.

In trials, doctors at Harvard found that Antioxidant compounds called Flavonols in chocolate help the body to produce nitric oxide, a compound essential for proper heart function. (Nitric oxide is also believed by pro bodybuilders to help increase muscularity.) Again, with Raw Cacao Powder, this effect could easily be multiplied.  Remember that raw cacao powder contains about seven times as many antioxidants as cooked cacao powder, that's about 723% more!


cacao love journey

Is a special experience to get in touch with your source. After setting an intention to develope our deep connection, we start with A CIRCLE to open up our consciousness and energy channels. Then we dive into a journey with the cacao bean, and after having served the cacao drink, which is made without sugar and milk, some spices and coconut sugar, the journey starts. By a variation of meditative techniques we clean our subconscious mind through partner exercises. Take a bottle of water and comfortabel clothes and remember just having a light vegan food before you come to the workshop. Please inform us, if you are taking any medical products or if you are pregnant.

 

 

contact: info@cacaolove.at



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Ceremonial Cacao 500g Coconut Sugar Chili
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Cacao Almond Balls vegan raw
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use roasted almonds and shredded coconut, along with coconut butter and almond cream to help hold everything together. 

The coconut cacao paste adds that chocolatey flavor, and hemp seeds and flax meal add extra nutrients and fiber. 

Use a bowl with hot water for rolling the balls keep the rolled balls in the fridge

add fresh coconut spices and oils like peppermint orange cinnamon ginger are recommended